Polnozrnata pšenična špinača

Domače, zdrave in preprosto okusne špinačne testenine, prinašajo čudovito barvo in hranilnost na vaš krožnik.

Sestavine:

  • 1 jajce
  • 1 jušna žlica vode
  • 3 skodelice špinače, rahlo napolnjeno
  • 1 ¼ skodelice cele polnozrnate pšenične moke

Zadostuje za 3 porcije

  • Porcija 120 ml
  • Kalorije 250
  • Maščobe 3 g
  • Nasičene maščobe 0.5 g
  • Holesterol 70 mg
  • Natrij 65 mg
  • Ogljikovi hidrati 50 g
  • Vlaknine 11 g
  • Sladkor 0 g
  • Beljakovine 13 g

Dodajte jajce, vodo in špinačo v Twister posodo po zgornjem vrstnem redu (potiskajte špinačo na dno posode) in jo pokrijte s Twister tesnilnim pokrovom. Držite Twister tesnilni pokrov in pritisnite ”Pulse” 10 do 12-krat, dokler ni špinača podobna pireju. Dodajte moko in zamenjajte pokrov. Držite Twister pokrov in pritisnite ”Pulse” 16 do 20-krat, dokler ni moka popolnoma umešana. Med blendanjem vrtite Twister pokrov v nasprotni smeri urinega kazalca.

Položite testo na delovno površino in ga oblikujte v kroglo. Testo razvaljajte, nato z navadnim ali nožem za pico, narežite na rezance željene velikosti in jih 20 minut sušite. Testenine kuhajte v vreli vodi 6 do 8 minut dokler niso pripravljene al dente.

Twister posoda je idealna za pripravo humusa, masla iz oreščkov, otroške hrane, različnih omak in dressingov, sladoleda iz zmrznjenega sadja, gostih šejkov in še več!