Polnozrnata pšenična špinača
Domače, zdrave in preprosto okusne špinačne testenine, prinašajo čudovito barvo in hranilnost na vaš krožnik.
Sestavine:
- 1 jajce
- 1 jušna žlica vode
- 3 skodelice špinače, rahlo napolnjeno
- 1 ¼ skodelice cele polnozrnate pšenične moke
Zadostuje za 3 porcije
- Porcija 120 ml
- Kalorije 250
- Maščobe 3 g
- Nasičene maščobe 0.5 g
- Holesterol 70 mg
- Natrij 65 mg
- Ogljikovi hidrati 50 g
- Vlaknine 11 g
- Sladkor 0 g
- Beljakovine 13 g
Dodajte jajce, vodo in špinačo v Twister posodo po zgornjem vrstnem redu (potiskajte špinačo na dno posode) in jo pokrijte s Twister tesnilnim pokrovom. Držite Twister tesnilni pokrov in pritisnite ”Pulse” 10 do 12-krat, dokler ni špinača podobna pireju. Dodajte moko in zamenjajte pokrov. Držite Twister pokrov in pritisnite ”Pulse” 16 do 20-krat, dokler ni moka popolnoma umešana. Med blendanjem vrtite Twister pokrov v nasprotni smeri urinega kazalca.
Položite testo na delovno površino in ga oblikujte v kroglo. Testo razvaljajte, nato z navadnim ali nožem za pico, narežite na rezance željene velikosti in jih 20 minut sušite. Testenine kuhajte v vreli vodi 6 do 8 minut dokler niso pripravljene al dente.