Humus s praženo rdečo papriko

Zmes tradicionalnega humusa z blagim okusom rdeče paprike in rahlim pikantnim dotikom česna in začimb za pomakanje ali namaz.

Sestavine:

  • 2 jušni žlici oljčnega olja
  • 2 jušni žlici svežega limoninega soka
  • 2 jušni žlici tahinija
  • 1 strok česna
  • 440 ml čičerike iz pločevinke, prihranimo 3 do 4 jušne žlice tekočine, ostalo odlijemo
    1 skodelica pražene rdeče paprike
  • ½ čajne žličke himalajske ali piranske soli
  • ½ čajne žličke mlete kumine
  • 1/8 čajne žličke kajenskega popra

Zadostuje za 9 porcij

  • Porcija ¼ skodelice
  • Kalorije 90
  • Maščobe 5 g
  • Nasičene maščobe 0.5 g
  • Holesterol 0 mg
  • Natrij 300 mg
  • Ogljikovi hidrati 10 g
  • Vlaknine 3 g
  • Sladkor 1 g
  • Beljakovine 4 g

Dodajte sestavine, vključno s preostalo čičerikino tekočino v Twister posodo po zgornjem vrstnem redu in jo pokrijte s Twister pokrovom. Držite pokrov in izberite ”Dips”. Med blendanjem vrtite Twister pokrov v nasprotni smeri urinega kazalca.

Twister posoda je idealna za pripravo humusa, masla iz oreščkov, otroške hrane, različnih omak in dressingov, sladoleda iz zmrznjenega sadja, gostih šejkov in še več!