Testo za pico
Preprosto in enostavno testo za izdelovanje odlične pice. Namesto običajnih nadevov za pico, jo namažite s kokosovim maslom, potresite s cimetom in sladkorjem, narežite jabolka ali breskve in nato pokapajte z malo sladke slaščičarske glazure ter jo ponudite kot majhno pica sladico.
Sestavine:
- ¼ skodelica tople vode
- 1 čajne žličke suhega kvasa
- 1 čajne žličke medu
- 1/8 čajne žličke soli
- 1 ½ čajne žličke olivnega olja
- ¾ skodelica večnamenske
moke
Zadostuje za 1 porcijo
- Porcija pica premera 20 cm
- Kalorije 430
- Maščobe 8 g
- Nasičene maščobe 1 g
- Holesterol 0 mg
- Natrij 250 mg
- Ogljikovi hidrati 79 g
- Vlaknine 4 g
- Sladkor 6 g
- Beljakovine 11 g
Dodajte prve 3 sestavine v Twister posodo in jo pokrijte s Twister pokrovom. Držite Twister pokrov, pritisnite ”Pulse” 2-krat in pustite vzhajati kvas 5 do 10 minut. Dodajte preostale sestavine po vrstnem redu in posodo pokrijte s Twister pokrovom. Držite Twister pokrov in pritisnite ”Pulse” 6 do 8-krat, dokler se vsa moka ne umeša in je testo kroglaste oblike. Med blendanjem ne pozabite vrteti Twister pokrova v nasprotni smeri urinega kazalca. Pečico nastavite na 230 °C in v njej segrejte pek kamen ali pladenj. Testo pustite vzhajati v Twister posodi s pokrovom, dokler se ne podvoji.
Razvaljajte testo na oljni ali pomokani površini. Postavite razvaljano testo na pomokano lopatko, tanko rezalno ploščo ali pladenj za piškote. Prekrijte testo z omako in vam najljubšim nadevom. Pico na rahlo spustite iz pomokane površine na ogreti kamen ali pladenj. Pečite v pečici do zlate barve, približno 6 do 10 minut.
Ko je pica gotova, jo odstranite iz pečice in ohlajajte 3 do 5 minut preden jo razrežete.