Testo za pico

Preprosto in enostavno testo za izdelovanje odlične pice. Namesto običajnih nadevov za pico, jo namažite s kokosovim maslom, potresite s cimetom in sladkorjem, narežite jabolka ali breskve in nato pokapajte z malo sladke slaščičarske glazure ter jo ponudite kot majhno pica sladico.

Sestavine:

  • ¼ skodelica tople vode
  • 1 čajne žličke suhega kvasa
  • 1 čajne žličke medu
  • 1/8 čajne žličke soli
  • 1 ½ čajne žličke olivnega olja
  • ¾ skodelica večnamenske
    moke

Zadostuje za 1 porcijo

  • Porcija pica premera 20 cm
  • Kalorije 430
  • Maščobe 8 g
  • Nasičene maščobe 1 g
  • Holesterol 0 mg
  • Natrij 250 mg
  • Ogljikovi hidrati 79 g
  • Vlaknine 4 g
  • Sladkor 6 g
  • Beljakovine 11 g

Dodajte prve 3 sestavine v Twister posodo in jo pokrijte s Twister pokrovom. Držite Twister pokrov, pritisnite ”Pulse” 2-krat in pustite vzhajati kvas 5 do 10 minut. Dodajte preostale sestavine po vrstnem redu in posodo pokrijte s Twister pokrovom. Držite Twister pokrov in pritisnite ”Pulse” 6 do 8-krat, dokler se vsa moka ne umeša in je testo kroglaste oblike. Med blendanjem ne pozabite vrteti Twister pokrova v nasprotni smeri urinega kazalca. Pečico nastavite na 230 °C in v njej segrejte pek kamen ali pladenj. Testo pustite vzhajati v Twister posodi s pokrovom, dokler se ne podvoji.

Razvaljajte testo na oljni ali pomokani površini. Postavite razvaljano testo na pomokano lopatko, tanko rezalno ploščo ali pladenj za piškote. Prekrijte testo z omako in vam najljubšim nadevom. Pico na rahlo spustite iz pomokane površine na ogreti kamen ali pladenj. Pečite v pečici do zlate barve, približno 6 do 10 minut.

Ko je pica gotova, jo odstranite iz pečice in ohlajajte 3 do 5 minut preden jo razrežete.

Twister posoda je idealna za pripravo humusa, masla iz oreščkov, otroške hrane, različnih omak in dressingov, sladoleda iz zmrznjenega sadja, gostih šejkov in še več!