Čokoladno mandljevo maslo

Domače čokoladno mandljevo maslo je zdrav način za zadovoljitev čokoladnega hrepenenja. Namažete ga lahko na krekerje, vanj pomakate rezine jabolk ali preste, umešate v jutranje ovsene kosmiče ali pomakate zamrznjene bananine koščke za
pripravo banana popsov.

Sestavine:

  • 1 ¼ skodelico praženih, neslanih mandljev
  • 2 jušni žlici kakava ali kakava v prahu
  • 2 jušni žlici nesladkanih kokosovih kosmičev
  • 3 jušne žlice trsnega sladkorja ali brezovega sladila (Xylitol-a)
  • 1/16 do 1/8 čajne žličke himalajske ali piranske soli

Zadostuje za 7 porcij

  • Porcija 2 jušni žlici
  • Kalorije 180
  • Maščobe 14 g
  • Nasičene maščobe 2 g
  • Holesterol 0 mg
  • Natrij 20 mg
  • Ogljikovi hidrati 11 g
  • Vlaknine 4 g
  • Sladkor 7 g
  • Beljakovine 6 g

Dodajte sestavine v posodo po zgornjem vrstnem redu in jo pokrijte s Twister pokrovom. Držite Twister pokrov, izberite ”Speed Up” do hitrosti 7 in blendajte 40 sekund nato pritisnite ”Pulse” za zaustavitev. Med blendanjem vrtite Twister pokrov v nasprotni smeri urinega kazalca.

Opomba: Za pripravo s presnimi mandlji, uporabite presne mandlje namesto praženih, kokosove kosmiče pa nadomestite s kokosovim oljem. Ustrezno sledite navodilom s to razliko, da blendate skupaj 50 do 60 sekund pri hitrosti 7.

Twister posoda je idealna za pripravo humusa, masla iz oreščkov, otroške hrane, različnih omak in dressingov, sladoleda iz zmrznjenega sadja, gostih šejkov in še več!