Čokoladno mandljevo maslo
Domače čokoladno mandljevo maslo je zdrav način za zadovoljitev čokoladnega hrepenenja. Namažete ga lahko na krekerje, vanj pomakate rezine jabolk ali preste, umešate v jutranje ovsene kosmiče ali pomakate zamrznjene bananine koščke za
pripravo banana popsov.
Sestavine:
- 1 ¼ skodelico praženih, neslanih mandljev
- 2 jušni žlici kakava ali kakava v prahu
- 2 jušni žlici nesladkanih kokosovih kosmičev
- 3 jušne žlice trsnega sladkorja ali brezovega sladila (Xylitol-a)
- 1/16 do 1/8 čajne žličke himalajske ali piranske soli
Zadostuje za 7 porcij
- Porcija 2 jušni žlici
- Kalorije 180
- Maščobe 14 g
- Nasičene maščobe 2 g
- Holesterol 0 mg
- Natrij 20 mg
- Ogljikovi hidrati 11 g
- Vlaknine 4 g
- Sladkor 7 g
- Beljakovine 6 g
Dodajte sestavine v posodo po zgornjem vrstnem redu in jo pokrijte s Twister pokrovom. Držite Twister pokrov, izberite ”Speed Up” do hitrosti 7 in blendajte 40 sekund nato pritisnite ”Pulse” za zaustavitev. Med blendanjem vrtite Twister pokrov v nasprotni smeri urinega kazalca.
Opomba: Za pripravo s presnimi mandlji, uporabite presne mandlje namesto praženih, kokosove kosmiče pa nadomestite s kokosovim oljem. Ustrezno sledite navodilom s to razliko, da blendate skupaj 50 do 60 sekund pri hitrosti 7.